Rotterdam zet ondergrond op de voorgrond

Kabels, buizen, ondergrondse ruimtes, rioolgemalen, maar ook de geschiedenis van Rotterdam: voor veel mensen is de ondergrondse stad een grote onbekende. Daarom organiseert de gemeente in november weer de Maand van de Onderwereld. Onder de vele activiteiten is ook de première van de tweede serie ‘Rotterdam van onderen’.

Gepubliceerd op: 26 oktober 2016

November is ook dit jaar in Rotterdam de Maand van de Onderwereld. Vier weken lang zijn er allerlei activiteiten om zichtbaar te maken wat er ondergronds gebeurt. Zo zijn er excursies naar kelders en bunkers, en geven ondergrondspecialisten rondleidingen door de stad.
>> Bekijk het programma (pdf)

U kunt zich via het online aanmeldsysteem opgeven voor de activiteiten.

Televisieserie

Afgelopen zomer is er door seriemaker Filip Braams ook hard gewerkt aan een tweede serie Rotterdam van onderen. Ook de nieuwe video’s laten weer bijzondere ondergrondse locaties en verhalen laat zien. In samenwerking met de gemeente Rotterdam wordt er op woensdag 2 november een feestelijke première georganiseerd in de grote zaal van Cinerama. Alle vijf de afleveringen zijn gemonteerd tot een lange versie van ruim een uur. De avond start om 19.15 uur, zie ook de Facebook-pagina van de serie. De onderstaande trailer geeft alvast een leuk voorproefje.

Wilt u de première bijwonen? Mail dan uw naam naar info@stichtingenactie.nl, dan komt u op de gastenlijst. Vol=vol!