Rotterdamse Maand van de Onderwereld

Ook dit jaar zet de gemeente Rotterdam de ondergrond op de voorgrond in november. De hele maand zijn er activiteiten om het publiek te laten zien wat er zich onder hun voeten allemaal afspeelt. Er zijn ook bijeenkomsten speciaal voor professionals.

Gepubliceerd op: 24 oktober 2017

De komende jaren wordt er heel wat bijgebouwd in Rotterdam. Met het intensieve gebruik van de bovengrondse ruimte, wordt ook de ondergrondse ruimte steeds meer benut. Tijdens de Maand van de Onderwereld vertellen deskundigen in zestien activiteiten over de ondergrondse uitdagingen waarvoor een stad als Rotterdam staat. Het publiek kan onder meer rondkijken in de basculekelder van de Erasmusbrug en afdalen naar het diepste punt van het ventilatiegebouw van de Maastunnel. De activiteiten zijn zo populair, dat er al veel zijn volgeboekt.
>> Meer informatie

Voor professionals

De gemeente Rotterdam organiseert ook een aantal interessante lezingen en een congres voor vakgenoten. Dit programma is niet op de publiekssite te vinden. Er zijn onder meer lezingen over assetmanagement voor de ondergrond, een 3D-instrumentarium voor ruimtelijke planvorming, de effecten van klimaatverandering en hittestress op de bodemfuncties en sleufloze technieken voor kabels en leidingen.
>> Bekijk programma voor professionals

Aanmelden voor deze speciale lezingen kan door een mail te sturen naar: maandvandeonderwereld@rotterdam.nl

Infographic van de boven- en ondergrond van Rotterdam in 2035. (Beeld: gemeente Rotterdam)