Student gezocht voor 6-12 uur per week

Wil jij aan de hand van een template uitzoeken en opschrijven hoe het gesteld is met de Hubertustunnel? En met een checklist in kaart brengen hoe duurzaam de tunnel is en waar nog kansen liggen?

Veel tunnels moeten binnen nu en tien jaar gerenoveerd worden. Maar wat er precíes moet gebeuren, is vaak onduidelijk. Het Centrum Ondergronds Bouwen (COB) ondersteunt tunnelbeheerders bij het inzichtelijk maken van de status van hun constructie. En daarbij kunnen we de hulp van studenten goed gebruiken.

Wat er moet gebeuren:

 • De Hubertustunnel wordt de komende jaren gerenoveerd. Hiervoor moet een handboek ‘Ken je tunnel’ geschreven worden. Dat document bevat datgene wat een ‘goed tunnelbeheerder’ zou moeten weten. Het handboek geeft een compact overzicht van de betreffende tunnel, de toegepaste bouwwijze, aanwezige voorzieningen, belangrijke historische gebeurtenissen en de wijze waarop de exploitatie, het beheer en de instandhouding zijn georganiseerd. Voor het maken van dit handboek bestaat een template en gebruiksaanwijzing.
 • Om bij de renovatie van de Hubertunnel ook gelijk duurzaamheidsaspecten te verbeteren, is het nodig vooraf de duurzaamheidschecklist in te vullen. De vragenlijst levert een beeld op van de duurzaamheidsstaat van de tunnel en de kansen die er zijn ter (verdere) verduurzaming van het project.
 • Als bovenstaande twee klussen goed gaan voor de Hubertustunnel, kan hetzelfde ook gedaan worden voor de Koningstunnel en Victory boogiewoogietunnel.

Wat krijg je ervoor terug

 • De vergoeding is 15 euro per uur. Naar verwachting ben je ca. 100 uur bezig.
 • Je ziet allerlei organisaties en professionals voorbijkomen; handig voor een eventuele baan straks.

Functie-eisen

 • Je bent goed in uitzoekwerk. Je krijgt toegang tot enorm veel gegevens; in systemen, databases, archiefkasten, etc. Daarin moet je zelf de juiste informatie zien te vinden.
  Je hebt goede gespreksvaardigheden. Niet alle informatie is te vinden op (digitaal) papier. Je zult mensen moeten benaderen, hen de juiste vragen moeten stellen en vervolgens de antwoorden goed moeten verwerken.
 • Je kunt goed schrijven. Alle informatie die je verzamelt, moet in correct en begrijpelijk Nederlands opgeschreven worden.
 • Je bent communicatief. Het is belangrijk dat het COB op de hoogte blijft van je vorderingen en dat je op tijd hulp vraagt als dat nodig is.
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Het werk dat je doet is belangrijk, de rapporten vormen de basis voor verder onderzoek. Het is daarom nodig dat je serieus, zorgvuldig en gewetensvol werkt.
 • Je studierichting is niet erg van belang.

Over het COB

Het COB is een netwerkorganisatie gericht op het verzamelen, ontwikkelen en ontsluiten van kennis over en gerelateerd aan ondergronds ruimtegebruik. De organisatie zelf is klein en het netwerk groot: het COB initieert en begeleidt onderzoeksprojecten waarin participanten gezamenlijk kennis ontwikkelen. Het gaat altijd om ondergrondse vraagstukken die door het netwerk (en/of door coördinatoren van het COB) zijn geconstateerd en die een gemeenschappelijk en/of maatschappelijk belang dienen.
>> Lees meer