In focus: 101 participanten

Yes! Het COB begon dit jaar met meer dan honderd participanten. Deze mijlpaal moest natuurlijk uitgebreid worden gevierd. De vergelijking met 101 dalmatiërs lag voor de hand.

“Bijna zevenentwintig jaar geleden waren er tien koplopers die zagen dat bouwen in de Nederlandse ondergrond een opgave is die vraagt om gezamenlijke kennisontwikkeling, kleine stapjes en een sterke koppeling van onderzoek aan de praktijk. Bij het verstrijken van de jaargrens 2021/2022 is die kleine groep uitgegroeid tot een ware ‘roedel’ van 101 participanten. Dat is een geweldige mijlpaal en daar wil ik iedereen van harte voor bedanken. Bedankt voor jullie trouw en enthousiasme, voor jullie kritische meedenkkracht en voor het feit dat jullie samen met mij en het bureau toch elke keer weer ruimte maken voor nieuwe leden van de COB-familie.

Als je aan familie en aan mijlpalen denkt, denk je natuurlijk aan feest en taart. Aan samen lachen en samen kletsen. Met de hele COB-familie kan dat op maandag 20 juni 2022 in het Archeon, waar we een superfeestelijke variant van een COB-congres gaan organiseren. Maar met je eigen team, je eigen project of je eigen organisatie is er vast ook wel een moment te vinden! Daarom kunnen alle participanten tot 20 juni 2022 een taart van ons toegestuurd krijgen. Met onze welgemeende dank voor alles wat jullie tot nu toe voor ons en het netwerk hebben betekend en in de hoop dat we elkaar nog vele vele vele jaren mogen vinden bij het COB.

Om het feestje nóg groter te maken, staat er ook een nieuwe participantenparade op de muur van ons kantoor. Op de tekening zijn de logo’s van de 101 participanten te bewonderen. Inmiddels is het netwerk alweer gegroeid. Gelukkig staat er altijd een actueel overzicht op onze website, want we vinden alle participanten even lief.”

Karin de Haas
Directeur COB